Солянка м"ясна збірна.

  Солянка м"ясна збірна. Красива гаряча страва, ситна та легка в приготуванні.

Складно знайти рецепт, що надає господині більше можливостей для кулінарних проб і експериментів, ніж рецепт солянки.    Незмінною основою цього запашного і пікантного супу є м'ясний бульйон, а наповнення - повністю залежить від ідей господині і від уподобань тих, для кого вона так старається. 

  Головний секрет солянки - це хороші смачні базові продукти. Також, обов'язково пробуйте солянку на смак в процесі приготування, щоб випадково не пересолити, тому що в її склад входить великий асортимент м'ясних солінь-копчень, а також, для пікантності, додаються солоні огірочки і каперси.

  Але існує вже складений та перевірений рецепт збірної солянки, який задовольнить потребу навіть дуже голодного коханого чоловіка. І ось цей чудовий рецепт: 

Інгредієнти: 

вода- 2,5 - або 3 літри
яловичина або телятина (сире мясо) 500гр
копчений курячий окорочок (бедро)- 2 шт
шинка свиняча - 250гр
ковбаса копчена або салямі- 200гр
цибуля ріпчаста - 2шт
мариновані або вялені солоні огірки- 3шт
оливки ( маслини) - 100гр
томатна паста або соус- 2стол.ложки
олія рафінована 2ст.ложки
каперси- до 100гр (по бажанню)
лавровий лист- 2шт
перець духмяний мелений-кінчик чайної ложки
зелень петрушки- пучок- 50гр
лимон - 1шт (для подачі)
корінь селери подрібнений (по бажанню)
сметана - 1 ложка на тарілку(для подачі)
сіль за смаком

Приготування: 

Сире мясо , куряче стегно копчене , та шинку порізати на шматочки , вкинути в воду, поставити на вогонь, докинути порізану цибулю та корінь селери, лавровий 

лист- та варити 1,5 години. Вийняти мясо , відділити від кості куряче мясо та порізати на шматочки. 

Бульон процідити та влити в каструлю, додати ковбасу покришену шматочками та інші готові мясні вироби. 

Поставити каструлю на маленький вогонь. Додати спеції та перець духмяний та гострий за смаком. Додати томатну пасту або соус дві ложки та все разом 

проварити 5 - 10 хвилин.По бажанню цибулю можна покришити півкільцями та обжарити (спасерувати) на сковороді до золотистого кольору і також додати її до

солянки.Додати покришені огірочки, каперси  та оливки (маслини).

     Все, смачна збірна мясна солянка готова. Солянці потрібно дати настоятися 15-20 хвилин перед подачею. 

   В тарілку при подачі покласти два шматочки лимону та ложку сметани по бажанню, прикрасити зеленою петрушкою. Приємного апетиту!