Домашній мармелад

 Домашній мармелад із апельсинів та лимонів. Красиво, смачно та легко! 

 

СКЛАД ,  інгредієнти: 

 Апельсини 4шт 

 Лимони 2 шт

 Вода - 100 мл

 Цукор - 1 стакан

 Желатин- 25г (або агар-агар 15г) 

 Цукрова пудра 30г (або кукурудзяний крохмаль) 

 

 ПРИГОТУВАННЯ : 

 З апельсинів вичавити сік , повинно бути приблизно 100грамів , також вичавити сік із лимонів. Соки перемішати з цукром та прокипятити дві хвилини. Охолодити сік. Всипати в охолоджений сік помішуючи сухий желатин або агар-агар та залишити на 30 хвилин набрякати. 

 Влити отриману суміш в емальований посуд та нагріти на маленькому вогні до температури 70 градусів постійно помішуючи, доки вона не набуде однорідної рідкої маси. Помішувати масу на вогні не даючи їй закипіти приблизно три - чотири хвилини.  Далі в теплому вигляді вилити масу в форми для охолоджування або на покрите деко пергаментом. Поставити в холодильник приблизно на три - пять годин . 

Коли мармелад стане твердий- порізати його на кубики та обсипати цукровою пудрою або крохмалем. Страва готова! Приємного апетиту!